Nieuws

ALBACETE –  Bij de Spaanse vestiging van  Eurocopter in Albacete heeft de eerste van 24 door Spanje bestelde Tigre HAD/E  aanvalshelikopter gevlogen. Het toestel is bestemd voor de Fuerzas Aeromóviles del Ejército de Tierra (FAMET), de spaanse landmacht.

De helikopter moet eind 2013 geleverd worden en zal worden toegevoegd aan de zes oudere HAP/E varianten waarmee Spanje momenteel vliegt.  Vergeleken daarmee heeft de HAD/E sterkere MTRI MTR390E turboshaft motoren.

Er zijn in totaal 64 Tigre HADs  besteld door Frankrijk (40) en Spanje (24). Eurocopter verkocht daarnaast een zelfde aantal anders geconfigureerde Tigres  aan verschillende Europese luchtmachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.