Nieuws

LONDEN – Na United Airlines gaat ook reisorganisatie TUI Travel PLC investeren in de Split Scimitar Winglets van Aviation Partners Boeing (APB). De nieuwe winglets gaan de huidige versies vervangen die aangetroffen kunnen worden op de 140 Boeings van het type 737-800NG bij  Arkefly, Jetairfly, Thomson Airways, TUIfly en TUIfly Nordic. De ombouwoperatie begint in januari 2014.

Volgens TUI leveren de nieuwe winglets ten opzichte van de huidige geen 5 maar 7 procent brandstofbesparing. Daardoor kan op jaarbasis per vliegtuig niet alleen 200 ton brandstof worden bespaard, maar zal ook 630 ton minder schadelijke uitstoot plaatsvinden.  Ook neemt het maximale startgewicht per toestel toe met 1,5 ton terwijl het vliegbereik ongeveer 100 km meer zal bedragen.

 

 

1 reactie op “SCOOP: TUI gaat met Split Scimitar Winglets vliegen

  1. […] – Na United Airlines en de Britse  reisorganisatie TUI Travel PLC  gaat ook Alsaka Airlines investeren in de Split Scimitar Winglets van Aviation Partners Boeing […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.