Nieuws

GREENVILLE  – Lockheed Martin heeft de achtste  van in totaal veertien voor de U.S. Customs and Border Protection (CBP)te moderniseren  P-3 Orions opgeleverd. Het toestel was 78 dagen eerder klaar dan gepland. De veertien Orions  krijgen een Mid-Life Upgrade (MLU).

De Orions spelen een belangrijke rol in de bestrijden van drugssmokkel. Alleen al in 2012 werd dankzij de vliegtuigen bijna 900 ton cocaïne met een straatwaarde van 8,8 miljard dollar onderschept. Omgerekend levert een vlieguur met een CBP P-3 per vlieguur een drugsvangst op van 10 kg met een waarde van 1,5 miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.