Mijn Air Show

15 juli 2013: GRASS spotters

Eurofighter 30+03 & Eurofighter 30+05

Op maandag morgen 15 Juli 2013 j.l. heeft Roelof Jan Gort  een basis bezoek gebracht aan  de GRAS spotters op de Duitse vliegbasis Laage. Hij schrijft daarover: ’s Ochtends vroeg om 01:30 ben ik met nog 2 spotters vertrokken voor deze lange trip van 6 uur rijden. Om goed 07:30 kwamen we dan eindelijk aan op de parkeerplaats waar we ons moesten verzamelen.
Nadat de groep compleet was en de paspoorten waren gecontroleerd en een aantal vriendelijke mensen ons welkom heette mochten we in de bus stappen die op ons stond te wachten.
De mensen die ons begeleiden brachten ons met de bus snel naar de baan omdat er al bijna werd begonnen met het opstarten van de 1e wave.
We werden afgezet bij een heuvel langs de baan waar we een heel mooi overzicht hadden over het veld.
Al snel werden de eerste Eurofighters opgestart. Tijdens deze eerste wave vertrokken er in totaal 6 toestellen voor hun ochtend missie. Nadat ze waren vertrokken zijn we in de bus gestapt en in overleg met onze begeleiders zijn we langs een paar oude toestellen gereden die bewaard zijn gebleven maar niet meer vliegen.  Deze konden we heel mooi fotograferen en hadden alle tijd hiervoor.

Ook mochten we in een shelter kijken waar een Eurofighter stond, die we mochten fotograferen. Bij een andere shelter waar er 9 stuks stonden mochten we helaas niet fotograferen.
Hierna zijn we met de bus naar het einde van de baan gereden om de toestellen als ze terug zouden komen langs de taxi baan te kunnen fotograferen. Toen we de bus uitstapten hoorden we de eerste toestellen al aankomen.
We moesten toen sprinten met al onze spullen om deze toestellen op tijd te kunnen platen.
Maar wat was dit een mooie plek!! We stonden pal langs de taxi baan en konden de Eurofighters perfect fotograferen. Wat een schitterende en unieke kans was dit om van zo dichtbij te kunnen fotograferen.

Nadat we ze allemaal hebben kunnen fotograferen zijn wat wat gaan eten in het restaurant.
Na het eten zijn we na overleg naar de overzijde van het veld gegaan om de zon in rug te hebben.  Hier stonden we uiteindelijk op een +/- 50m van de hoofdbaan in het gras.
De 2e wave begon eindelijk rond 13:45 en er vertrokken uiteindelijk 7 Eurofighters (sommigen met afterburners) voor hun 2e missie.

Gelukkig zaten er ook weer andere toestellen tussen dan we ’s morgens hadden gezien.
Nadat ze allemaal vertrokken waren zijn we weer naar de plek gegaan waar we ’s ochtends stonden langs de taxi baan.
Hier hebben we een tijdje moeten wachten totdat de Eurofighters weer terugkwamen.
We hebben er jammer genoeg maar een aantal kunnen fotograferen omdat we plotseling weg moesten van de brandweer omdat er een vliegtuig technische problemen had.
We moesten helaas snel in de bus stappen en werden toen in overleg langs een paar andere oude toestellen gebracht om te kunnen fotograferen.
Hiermee kwam een abrupt einde aan deze schitterende dag.
Om goed 16:00 zijn we weer in de auto gestapt en weer richting Nederland gereden waar we rond 22:00uur moe maar voldaan weer veilig arriveerden.

Ik kan hier maar een beperkt overzicht geven van wat ik heb gezien en gefotografeerd.

Meer foto’s zijn te vinden op:
http://www.dutchaviationphoto.com
https://www.facebook.com/DutchAviationPhotography.
Zelf ben ik op Facebook te volgen op: https://www.facebook.com/roelofjan.gort

Eurofighter 31+20
Eurofighter 31+20
Eurofighter 30+05
Eurofighter 30+05
Eurofighter 31+21
Eurofighter 31+21
Eurofighter 30+03 & Eurofighter 30+05
Eurofighter 30+03 & Eurofighter 30+05
Eurofighter 30+05
Eurofighter 30+05
Eurofighter 30+80
Eurofighter 30+80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.