Mijn Air Show
Patrouille de France

Door Roelof -Jan Gort
Op zaterdag 13 Juli 2013 j.l. ben ik samen met Jeroen van Veenendaal voor het  eerst naar de Meeting L’Aerien Vallenciennes geweest. Dit is een
kleinschalig en gezellig evenement op het kleine vliegveld Prouvy waar de mensen  in contact kunnen komen met de luchtvaart. Er zijn dan zowel civiele, sport,  zweef en militaire toestellen te zien. Omdat onze interesse vooral bij de militaire luchtvaart ligt zijn wij dus naar Vallenciennes afgereist. Er  zouden namelijk een paar hele mooie en interessante demo’s plaatsvinden  waaronder de Belgische F-16 Solo Display en de Sea King helicopter, de Franse  Patrouille de France, Eurocopter AS365 Dauphin helicopter van de Franse marine  (Search & Rescue) en de Franse Rafale Solo Display.

’s Ochtends waren wij er al om 09:00uur om allereerst het vliegveld te bezoeken en kijken of we daar mooie foto’s konden maken van de vliegtuigen op het platform. Omdat dit  een beetje tegen viel zijn wij vertrokken naar een hele mooie plaats buiten het  vliegveld waar we langs de baan stonden en zo de zon in de rug hadden wat weer  ten goede komt aan de fotografie. ’s Ochtends konden wij gelukkig nog wat
arrivals meepakken.

Om 13:30 begon dan eindelijk het afwisselende  programma met een grote afwisseling van airshows. Wat werd het een mooie  airshow met als absolute toppers.

– Belgische F-16 Solo Display (demo en  vertrek) –
-Belgische Seaking demo (aankomst, demo en vertrek)
– Patrouille de France (demo en vertrek)
– Vertrek van de Franse Transall C-160 (ondersteuning voor de Patrouille de France)
– Rafale Solo Display (demo)
Als allerlaatste demo was de Franse Rafale Solo Display aan de  beurt. Wat was het weer een spektakel dat ons weer werd voorgeschoteld. Wat is deze demo verschrikkelijk hard en spectaculair en wat  een herrie produceert dit toestel!! Deze afsluitende demo maakte deze lange  dag meer dan goed.

Om goed 19:00uur zijn we moe maar voldaan weer terug naar  huis gegaan met bij ons hele mooie foto’s van deze leuke en gezellige dag.  Dit evenement zullen we in de komende jaren zeker in de gaten blijven houden.
Ik kan hier maar een beperkt overzicht geven van wat  we  hebben gezien en gefotografeerd. Meer foto’s zijn binnenkort te vinden op: http://www.dutchaviationphoto.com of https://www.facebook.com/DutchAviationPhotography.
Zelf ben ik op Facebook te volgen op: https://www.facebook.com/roelofjan.gort

Franse Rafale Solo Display
Franse Rafale Solo Display
Franse Rafale Solo Display
Franse Rafale Solo Display
Franse Transall C-160
Franse Transall C-160
Patrouille de France
Patrouille de France
Belgium Sea King Demo
Belgium Sea King Demo
Belgium F-16 Solo Display
Belgium F-16 Solo Display

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.