Nieuws

CHARLEROI – In het kader van haar begrotingsbalans heeft de Waalse deelregering besloten een belasting van 3 euro te heffen op tickets met vertrek in het Waalse gewest. Hiermee komt vooral de luchthaven van Charleroi (Brussels South) in het vizier.

De Ierse lowcost-carrier is de grootste gebruiker van Charleroi South en  dreigt uit wraak jaarlijks tot 12.240 vluchten te schrappen. “Nederland heeft in 2008 al eens zo’n taks ingevoerd.  Binnen het jaar was die alweer verdwenen. Het heeft Nederland liefst 1 miljard aan inkomsten gekost”, zegt Ryanair woordvoerdeer Robin Kiely.

Dankzij de komst van Ryanair is de werkloosheid in de regio rond Charleroi fors gezakt. Volgens enkele experts dreigt men dit succes teniet te doen door de nieuwe heffing.

Jetairfly, goed voor ongeveer tien procent van het verkeer op Charleroi, is minder bezorgd. Voor een vakantieganger is de nieuwe belasting gelijk aan de prijs van één pintje bier op zijn vakantiebestemming: niets om boos over te worden.

Door Jozef Mols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.