Nieuws

BRUSSEL Eind 2013 kun je op Brussels Airport weer hostessen zien mét hoedjes op. Daarmee wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen. In de zestiger en zeventiger jaren behoorden hoedjes standaard bij het uniform van het cabinepersoneel, maar daarna raakten ze in onbruik.

Hostessen van Jetairfly wilden echter de hoedjes terug. Toen één van hen een dagje meevloog met de Britse zustermaatschappij Thomsonfly, poseerde ze met zo’n hoedje. Toen de foto  vervolgens op Facebook verscheen, en meer dan 1.000 ‘likes’ kreeg, zwichtten de bazen van Jetairfly.

Vanaf einde 2013 mogen hostessen, indien ze dit wensen, opnieuw zulk hoedje dragen: met vleugel overigens, het symbool van de cabincrew. Voor dames die zullen vliegen met de gloednieuwe Boeing 787 Dreamliner wordt het hoedje wel verplicht.

Tekst Jozef Mols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.