Nieuws

WINGFOOT – De eerste van drie door de Duitse luchtschepenbouwer Zeppelin Luftschifftechnik voor Goodyear te bouwen ‘blimps’ neemt vastere vormen aan nu technici de huid van het nieuwe luchtschip over het geraamte aan het spannen zijn.  Het bedrijf uit Friedrichshafen sloot in mei 2011 een contract met de Amerikaanse rubber- en autobandenproducent Goodyear Tire & Rubber voor de levering van drie Zeppelin NT’s.

De eerste NT moet in 2014 vliegen. De door Goodyear bestelde Zeppelins zullen vanaf begin 2013 in Goodyear’s Wingfoot Lake Airship Hangar in de Amerikaanse stad Ohio worden gebouwd en na aflevering worden gestationeerd in Ohio, Florida en Californië.

De drie luchtschepen worden in het kader van Goodyear’s Blimp vlootvernieuwingsprogramma aangeschaft. Goodyear kan bogen op een jarenlange traditie waarbij in de afgelopen 85 jaar meer dan driehonderd luchtschepen werden aangeschaft. De luchtschepen waarmee momenteel gevlogen wordt, zijn van het type GZ-20 (Goodyear Zeppelin) die sinds het eind van de zestiger jaren van de vorige eeuw worden gebouwd.

De Amerikaanse onderneming heeft in de Verenigde Staten een drietal luchtschepen in de vaart. Ook zijn meerdere luchtschepen verpacht aan ondernemingen in Europa en China.

DSC_2577 DSC_2584

2 reacties op “Contouren luchtschepen Goodyear worden zichtbaar

  1. […] Amerikaanse rubber- en autobandenproducent Goodyear Tire & Rubber sloot in mei 2011 een contract met Zeppelin LT uit Friedrichshafen   voor de levering van drie Zeppelin […]

  2. […] Amerikaanse rubber- en autobandenproducent Goodyear Tire & Rubber sloot in mei 2011 een contract met Zeppelin LT uit Friedrichshafen   voor de levering van drie van dergelijke […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.