Nieuws

MONOPOLI – De Italiaanse luchtmacht heeft bij Blackshape Aircraft twintig Prime CF300 trainingsvliegtuigen besteld.  De tandemseaters zullen er worden ingezet voor basic flight training tijdens de eerste 150 uur van de vliegopleiding. Daarna zullen de studenten direct doorstromen naar geavanceerde jettrainers.

De CF300 is een nieuw toestel dat is opgebouwd uit koolstofvezel. Het heeft een intrekbaar landingsgestel en  wordt aangedreven door een Rotax motor van 100 pk. Daarmee zijn kruissnelheden mogelijk tot 300 km/h. Het toestel heeft een digitale Dynon cockpit terwijl standaard ook een ballistische reddingparachute is voorzien.

De Prime is een Very Light Aircraft  met een maximaal startgewicht van 472,5 kg. Het toestel kan echter ook geleverd worden als LSA met een maximaal startgewicht van 599 kg.

Nederland
De ranke Prime CF300 ligt ook goed in de civiele markt. Recent verkocht de nieuwe Benelux importeur zelfvliegen.nl een eerste exemplaar aan een Nederlandse klant. Dat toestel wordt begin 2014 geleverd. De toestellen voor de Italiaanse luchtmacht worden de komende drie jaar geleverd.

shape1

 

Blackshape Aircraft is een nieuwe Italiaanse vliegtuigfabrikant.  Het bedrijf tevens toeleverancier van componenten voor onder meer Boeing en werkt onder meer samen met deTU Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.