Nieuws

CABLE – Greenwing International is er in geslaagd het Duitse typecertificaat voor de eenpersoons elektromotor aangedreven eSpyder in de wacht te slepen. Het toestel heeft een ‘endurance’ van 45 minuten en kan binnen 1,5 uur worden herladen.

Greenwing geeft een overtreksnelheid op van 24 kts (45 km/h) en een startaanloop van minder dan 100 m. Het toestel produceert in volle vlucht op een vlieghoogte van 300 m volgens de importeur 51 dB geluid (tijdens een normaal gesprek tussen twee personen wordt 60 dB ‘geproduceerd’)

De onder DULV regels gecertificeerde eSpyder wordt in Duitsland vliegklaar afgeleverd terwijl het toestel in Amerika als bouwkit (en daarmee als experimental) verkrijgbaar is. De prijs van de eSpyder zal tijdens de EAA AirVenture in Oshkosh bekend worden gemaakt

Yuneec 430
‘Zusterschip’  Yuneec E430 biedt plaats aan twee personen. Het toestel wordt aangedreven door een elektromotor die gevoed wordt door zes batterijen. Hiermee kan tot twee uur gevlogen worden. Het opladen van de batterijen duurt drie uurHet volledig kunststoffen toestel wordt aangedreven door een 54 pk sterke elektromotor. Met het toestel zijn inmiddels snelheden bereikt van 150 km/h. De E430 kan desgewenst ook worden uitgerust met tien batterijen waardoor de maximale vliegduur toeneemt tot 2,5 uur. Naar verwachting zal ook dit toestel binnenkort worden gecertificeerd.

controler GWI_e430_in-flight_overhead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.