Nieuws

LONDEN – Aan boord van een 787-8 Dreamliner van  Ethiopian Airlines is op 12 juli door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken op London Heathrow Airport waar het toestel al ruim acht uur geparkeerd stond. Door de brand was de luchthaven bijna negentig minuten gesloten.

De Britse Air Accidents Investigations Branch (AAIB) vermoedt dat de brand hoogstwaarschijnlijk niet is veroorzaakt door de lithium-ion accu’s van het toestel. Het onderzoek richt zich nu op mogelijke problemen met het door Honeywell geleverde noodbaken dat zich achterin het toestel bevindt.

Dreamliner ‘Queen of Sheba’  was de eerste 787-8 van Ethiopian dat van Addis Ababa naar Nairobi  vloog nadat het vliegverbod voor commerciele vluchten met de Dreamliner was opgeheven.

Thomson Airways
Eerder die dag was  een Dreamliner van Thomson Airways, dat onderweg was van Engeland  naar de Verenigde Staten, teruggekeerd wegens een probleem met de toiletten waarvan er door elektrische problemen maar twee normaal functioneerden. Het toestel (vluchtnummer TOM 126) was opgestegen voor een vlucht van Machester naar Sanford (in Florida) toen de bemanning op FL390 (11.887 m) ongeveer 400 nm (740 km) ten westen van het Ierse Shannon na het constateren van technische problemen besloot terug te keren. Nadat het toestel ongeveer drie uur boven de Ierse zee brandstof had gevlogen om brandstof kwijt te raken, landde het ongeveer 5,5 uur na vertrek op baan 23R op Manchester Airport.
Op 25 juni 2013 moet de eerste 787-8 van Thomson vroegtijdig terugkeren na een vogelaanvaring.

JAL
Op donderdag 18 juli constateerde de bemanning van een  787-800 JAL Japan Airlines (vlucht JL-7) die onderweg was van Boston (USA) naar Tokyo Narita (Japan) op  FL370 boven de Hudson Bay (Canada) problemen met een van de brandstofpompen waarna besloten werd terug te keren naar Boston. Daar landde het toestel na 2,5 uur zonder problemen na eerste overtollige brandstof te hebben ‘verstookt’.

Lot Polis Airlines
Op 4 juli 2013 schrapte LOT Polis Airlines twee geplande transatlantische vluchten na geconstateerde problemen aan twee van hun vier Dreamliners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.