Mijn Air Show
F-4F Phantom 37+01

Geplaatst door: Roelof-Jan Gort

Afgelopen vrijdagmorgen vroeg ben ik afgereisd naar de Duitse vliegbasis Wittmund. Dit weekend werd het afscheid gevierd van de F-4 Phantom die na 40 jaar wordt vervangen door de EF-2000 Typhoon. Voor dit evenement kwamen vrijdag morgen veel bezoekende toestellen naar Wittmund.
Ik heb van buiten de basis alle binnenkomende vliegtuigen gefotografeerd.  ’s middags ben ik naar de Spotterdag gegaan die helaas in het water viel door de grote hoeveelheid regen en heb daar de op de static staande vliegtuigen kunnen fotograferen. Deze vrijdag middag werden we verrast door de aankomst van 2 Spaanse F/A-18 Hornets en 2 Belgische F-16’s.

Zaterdagmorgen ben ik weer vroeg naar het veld gegaan om nog wat static mee te pakken met betere weersomstandigheden. In de loop van de morgen begon het eerste gedeelte van de vliegshow met vooral oude toestellen met als afsluiting een strakke demo van een A-4 Skyhawk die ook op Wittmund staat gestationeerd.
Na deze demo ben ik naar de overzijde van het veld gegaan zodat ik de zon in de rug had staan. Hier had ik een heel mooi overzicht op de basis en kon de toestellen die ’s middags gingen vliegen mooi kon fotograferen tijdens hun formatie vluchten, touch & go’s, low-passes en de landingen incl. remparachute.

De zaterdagmiddag maakte het slechte weer van de vrijdag meer dan goed, en ik kijk dan ook terug op een schitterend weekend waar ik de foto’s heb kunnen maken die ik voor ogen had. Na twee lange dagen was het zaterdagmiddag om 16:00uur voorbij en kon ik voldaan weer naar huis.

Ik kan hier maar een beperkt overzicht geven van hetgeen ik heb gezien.
Meer foto’s zijn binnenkort te vinden op: http://www.dutchaviationphoto.com of https://www.facebook.com/DutchAviationPhotography.

Zelf ben ik Facebook te volgen op: https://www.facebook.com/roelofjan.gort.

F-4F Phantom 37+01
F-4F Phantom 37+01
F-4F Phantom 37+01
F-4F Phantom 37+01
P-3C Orion
P-3C Orion
Tornado ECR 46+57
Tornado ECR 46+57

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.