Nieuws

PARIJS – Embraer zal tijdens de vijftigste editie van de  Paris Air Show die van 17 tot 23 juni op Le Bourget Airport gehouden wordt aanwezig zijn met een ERJ 135 en  een ERJ 190 in de kleuren Air Astana uit Kazakstan.

Ook zal de A-29 Super Tucano in de kleuren van de luchtmacht van Mauritanië voor het eerst (static) op Europese bodem bewonderd kunnen worden. De eenmotorige A-29 kan worden ingezet als licht aanvalsvliegtuig. Het kan onder meer worden uitgerust met laserrichtapparatuur voor het inzetten van geleide wapens en raketlanceersystemen voor het aanvallen van gronddoelen.

Embraer leverde inmiddels meer dan 170 van de 210 bestelde (Super) Tucano’s af die in gebruik bij luchtmachten van landen in onder meer Latijns Amerika, Afrika en Azië.

ST Mauritânia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.