Mijn Air Show

TEXEL AIRPORT – Helaas is het niet gelukt om de film te laten afspelen tijdens de Taildragger & Old Timer Fly-in die dit keer ook wel bekend stond als Fly-in Cinema. Outdoor Cinema heeft op zaterdag verschillende pogingen gewaagd om het grote scherm (14 x 9 meter) op te blazen en om omhoog te krijgen, maar door de stevige noordwesten wind is dit niet gelukt.

Aan het begin van zaterdagavond is de beslissing genomen om de film te annuleren. Om 22.15 uur, de eigenlijke begintijd van de film, regende het flink en was de wind zelfs toegenomen. De organisatie had dan ook een wijze beslissing genomen, want het was onmogelijk geweest om de film te vertonen.

Desondanks was het zaterdagavond nog lang gezellig in Restaurant De Horizon met de tien  crews die wel naar Texel Airport waren gekomen met hun vliegtuig en bleven overnachten. Meer dan dertig vliegtuigen die zich vooraf hadden aangemeld konden vanwege het weer niet afreizen naar Texel.  De Taildragger & Old Timer Fly-in trok vrijdag acht bezoekende vliegtuigen terwijl zaterdag zes toestellen konden worden ‘ingeboekt’ voor dit evenement.

Texel Airport zal in overleg met Outdoor Cinema een nieuwe datum zoeken voor een Fly-in Cinema. Gezien de enthousiaste reacties zal het bij een mooi (vlieg)weer veel vliegers trekken.

(Foto Mike de Bruijn)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.