Mijn Air Show

Open Dag Vliegclub Rotterdam: Let’s Fly!

Op zondag 2 juni 2013 opent de Vliegclub Rotterdam (VCR) haar deuren op Rotterdam-The Hague Airport voor iedereen die altijd al een kijkje op de vliegclub wilde nemen en een keertje wilde vliegen. Voor deelname aan het speciale dagprogramma van de Open Dag, waarin o.a. de eerste vliegles zit, kan men zich inschrijven via de website van Vliegclub Rotterdam. Daarnaast is iedereen is welkom om te komen kijken en genieten van alles wat de VCR te bieden heeft tijdens deze dag.

Geïnteresseerden die aan het speciale programma willen meedoen kunnen zich opgeven via www.vliegclubrotterdam.nl
Kosten zijn €179,00 voor het hele dagprogramma, het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf je snel in!

De VCR is opgericht in 1963 en bestaat dit jaar 50 jaar. Sinds de oprichting zet zij zich in om de kleine luchtvaart te bevorderen en sportvliegen voor iedereen mogelijk te maken. De stichting is niet commercieel. Een onderdeel van de VCR is de Vliegschool Rotterdam die de opleidingen tot privé opleidingen verzorgen zowel de praktijk als theorie. Sinds 2003 heeft de Vliegclub Rotterdam ook een Flight Training Organization (FTO) voor de commerciële vliegopleidingen. Hieronder vallen de opleidingen voor Commercial Pilot’s Licence, Instrument Rating, Multi Engine Piston Rating en Flight Instructor Rating.

De vliegclub is een levendige vereniging met ruim 500 leden. Veel van deze leden zetten zich in als vrijwilliger tijdens tal van evenementen die jaarlijks worden georganiseerd, zoals vliegrally’s, de clubweek in het buitenland en zo ook deze Open Dag. Dit jaar worden er ook evenementen georganiseerd rondom het 50-jarig bestaan van de VCR. De gezellige bar met het mooiste terras op Rotterdam Airport is een mooie plek om van een drankje en hapje te genieten.

De Open Dag heeft een ruim programma. Deelnemers krijgen onder meer een vliegles, een bustour verzorgd door Rotterdam-The Hague Airport en een lunch. Verder zal het formatieteam van de Vliegclub Victor Romeo Formation, een demonstratie geven en er zal een aerobatics oefening worden gedaan. Dit zijn twee van de mogelijkheden wat je bij de vliegclub zou kunnen doen na het behalen van een prive vliegbrevet.

Ook iedereen die niet aan het dagprogramma mee wilt doen kan langskomen, de bar is open! De Vliegclub Rotterdam opent haar deuren om 9.00 uur op de Zaventembaan 1, Rotterdam-The Hague Airport. Let’s Fly!
————————————————————————————————————————
Contact:
Reinier de Wit 06-21877908 / mail@reinierdewit.nl/ reinier@vliegclubrotterdam.nl
Marguerite Moquette 06-28744886 / fly@moquette.nl