Nieuws

WIENER-NEUSTAD – Diamond’s  DA42-VI mag van de European Aviation Safety Agency (EASA) worden uitgerust met Garmins GWX 68 weerradar. De voor deze radar benodigde apparatuur kan in het ‘vooronder’ van de dieseltwin worden aangebracht zonder dat hiervoor het neusontwerp hoeft worden aangepast.

De informatie voor de weerradar wordt ontvangen door een Garmin GSR 56 waarna de beelden op het MFD kunnen worden gepresenteerd. Dankzij de verbinding met het Iridium satellietsysteem, kan GSR 56 ook worden gebruikt voor het versturen en ontvangen van tekstberichten en data. Ook kunnen inzittenden dankzij deze verbinding onderweg gebeld worden of zelf bellen.

Wetterradar_Pressefoto_Nose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.