Nieuws

SCHWAEBISCH HALL – Het Duitse bedrijf Recaro Aircraft Seating mag 2.500 SL3510 lichtgewicht vliegtuigstoelen leveren aan easyJet. Deze worden geïnstalleerd in veertien A320’s die easyJet besteld heeft. De Britse prijsvechter nam deze maand de eerste van deze nieuwe toestellen in ontvangst.

Het aanbrengen van de 180 nieuwe SL3510 stoelen scheelt per vliegtuig een gewicht van zeshonderd kilogram. Het is daarmee 26 procent lichter dan het tot op heden gebruikte vliegtuigmeubilair in de toestellen van easyJet. Volgens de fabrikant bieden de niet verstelbare stoelen voldoende comfort om ook vluchten met een lengte tot  vier uur probleemloos vol te houden. In het stoelframe is in de rugleuning een aluminium netwerk aangebracht dat de contouren van een menselijke rug volgt. Door de rugleuning vijftien graden achterover te laten hellen, wordt vervolgens een ontspannen zithouding bereikt.

De veertien A320’s vormen de opmaat voor een omvangrijk verjongingsprogramma dat easyJet de komende vijf jaar door gaat voeren.

1 reactie op “Lichtgewicht interieur voor nieuwe A320’s easyJet

  1. […] met zogenoemde Sharklets aan de vleugeluiteinden. In  het  toestel bevinden zich tevens nieuwe lichtgewicht Recaro stoelen, lichtere seatbelts en lichter uitgevoerde […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.