Nieuws

SEOUL – De door Eurocopter en Korea Aerospace Industries ontwikkelde Korean Utility Helicopter (KUH) Surion komt  ook als maritieme Surion KNH beschikbaar  voor de marine van Zuid Korea. Deze heeft behoefte aan ongeveer veertig helikopters van dit type. Gemikt wordt op indiensttreding in 2015. Gelijktijdig werd bekend dat Zuid Korea bij Boeing 36 aanvalshelikopters van het type AH-64E Apache Guardian gaat bestellen.

De tweemotorige Surion werd in het kader van het Korean Helicopter Program (KHP) ontwikkeld. De helikopter krijgt een maximaal startgewicht van 8,7 ton en gaat plaats bieden aan twee piloten en zestien militairen. Er wordt gemikt op een kruissnelheid van 240 km/h bij een missieduur van maximaal twee uur. Bij de ontwikkeling van de Surion Korean Naval Helicopter (KNH) wordt ook Elbit Systems betrokken worden.

Het contract voor de ontwikkeling van de Surion werd in juni 2006 getekend en voorziet in de ontwikkeling, bouw en levering van 245 middelzware transporthelikopters voor de Zuid Koreaanse strijdkrachten. KAI en Eurocopter  rekenen op een mogelijke wereldwijde afzetmarkt van ongeveer 300 Surions.

surion

 

 

1 reactie op “Maritieme variant Surion in aantocht

  1. […] Ook is een extra brandstoftank aangebracht in de marinevariant. De Zuid Koreaanse Marine heeft behoefte aan ongeveer veertig helikopters van dit type. Gemikt wordt … […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.