Nieuws

MARIGNANE-  De Franse strijdkrachten hebben de eerste van veertig bij Eurocopter bestelde Tigre HAD helikopters in ontvangst genomen. De HAD variant heeft twee MTR390 turboshaftmotoren die veertien procent meer motorvermogen leveren dan eerder versies. Ook is sprake van een betere bescherming van de bemanning tegen inkomend vuur en de aanwezigheid van een IFF (Identification, Friend or Foe) identificatiesysteem.

De helikopter heeft niet alleen een geavanceerd optisch zichtsysteem, maar kan ook gebruikt worden voor het lanceren van Hellfire lucht-grond raketten.

 Er zijn in totaal 64 Tigre HADs  besteld door Frankrijk (40) en Spanje (24). Zes van de voor Spanje bestemde helikopters worden van het type HAP en worden specifiek ingericht voor  vuurleiding en aanvalsmissies.

Van de 206 andere Tiger/Tigre versies  zijn momenteel 97 in dienst bij Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië.

1 reactie op “Eerste Tigre HAD voor Franse luchtmacht

  1. […] Er zijn in totaal 64 Tigre HADs  besteld door Frankrijk (40) en Spanje (24). Zes van de voor Spanje bestemde helikopters worden van het type HAP en worden specifiek ingericht voor  vuurleiding en aanvalsmissies. De eerste voor Frankrijk bestemde Tiger HAD werd in april 2013 geleverd. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.