Nieuws

SEATTLE – De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA)  zal begin volgende week een zogenoemd  ‘Airworthiness Directive’ (AD) uitgeven waarin  door Boeing voorgestelde veranderingen aan de acculaders en accusystemen van de  787 Dreamliner worden geaccepteerd. Dit is vrijdag (19 april) door de FAA meegedeeld.

Op het moment dat de AD gepubliceerd wordt. kunnen de Dreamliners weer worden ingezet voor commerciële vluchten. Voorwaarde is wel dat de aanpassingen in ieder toestel vooraf worden goedgekeurd .

De AD is te danken aan een op 5 april uitgevoerde 1:49 uur durende testvlucht  met  een elfkoppige bemanning en twee vertegenwoordigers van de FAA met een  Dreamliner met gemodificeerd accusysteem. Tijdens deze vlucht deden zich geen bijzonderheden voor waarbij de accu’s onder normale en bijzondere vliegomstandigheden werden getest. Het testtoestel (s/n 86 hier gefotografeerd aan het begin van de testvlucht) was nog van Boeing, maar bestemd voor LOT Polish Airlines.

Er staan sinds 16 januari 2013 vijftig 787 Dreamliners aan de grond na twee incidenten met de lithium-ion batterijen die de Auxiliary Power Unit (AUP) aandrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.