Nieuws

LONDEN – easyJet en pilotenopleider CTC  Wings gaan gezamenlijk het ‘easyJet MPL cadet programme’ optuigen. Daarin krijgen 36 aankomende piloten de kans na selectie in 2014/2015 aan de slag kunnen bij de Britse prijsvechter

De studenten worden daarbij opgeleid via de Multi-crew Pilot Licence (MPL) syllabus. Bij MPL ligt de nadruk op samenwerking in de cockpit. Studenten stromen tijdens hun opleiding zeer snel door van lichte opleidingsvliegtuigen naar A320 flight simulators  waar verdere opleiding plaats vindt volgens de Standard Operating Procedures (SOPs) van easyJet.

Na voltooiing van de zeventien maanden durende opleiding wordt de kandidaten via CTC FlexiCrew een baan aangeboden voor een periode van drie jaar. In de achterliggende jaren vonden 1.124 bij CTC Wings opgeleide piloten een baan als First Officer bij easyJet.

De MPL aanpak heeft inmiddels de zegen van de Britse luchtvaartautoriteiten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.