Nieuws

Eerste vlucht Belgische NH90 NFH

DONAUWORTH– De eerste van vier voor België bestemde   NH90 NFH’s (Nato Frigate Helicopter) heeft een drie kwartier durende eerste vlucht voltooid bij de Eurocopter fabriek in het Duitse  Donauwörth. Het toestel zal de komende weken meerdere testvluchten uitvoeren waarbij ook de missiesystemen zullen worden beproefd. De vier NFH’s gaan uiteindelijk de vier Seakings aflossen waarmee de Belgische marine momenteel nog vliegt.

Op termijn zullen ook de drie resterende  NH90 TTH’s  (Tactical Transport Helicopter) aan de Belgische strijdkrachten worden geleverd. De eerste van dit bestelde kwartet werd op  21 december 2012 overgedragen aan  de Belgische Air Component.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.