Nieuws

LAKELAND –  De Canadese trainingsgigant  CAE  heeft bij Piper Aircraft een bestelling geplaatst voor 35 een- en tweemotorige vliegtuigen die bestemd zijn voor de  CAE Oxford Aviation Academy. De order omvat dertien tweemotorige Seminoles en 22 eenmotorige Archer TX varianten. Van de 35 vliegtuigen gaan er 27 naar de CAE Oxford Aviation Academy in Phoenix (USA). De overige acht zijn bestemd voor de CAE Oxford Aviation Academy in Engeland.

Alle vliegtuigen krijgen een Garmin G1000 cockpit en worden teven uitgerust met Garmin’s Traffic Advisory System. Bij dit systeem wordt gebruik gemaakt van dubbel uitgevoerde antennes waarbij de actuele ‘verkeerssituatie’ per seconde kan worden ververst.

Bijzonder zijn de door CAE ontwikkelde flight data analyse en  audio/video-opnames in de cockpit. Beide systemen zijn onderdeel van CAE’s Safety Management System (SMS). Hiermee kunnen studenten direct na de landing gedebriefd kunnen worden met behulp van vluchtanimaties en audio/video.

De Piper Archer TX heeft een 180 pk sterke Lycoming 0-360-A4M voor het brandschot waarmee kruissnelheden van 128 ktas /(237 km/h) mogelijk zijn.

De tweemotorige Piper Seminole is voorzien van ThermaCool airco (optioneel bij de Archer TX). De ‘twin’ wordt aangedreven door 180 pk sterke Lycoming L/O -360-A1H6’s waarmee kruissnelheden van 162 ktas (300 km km/h) mogelijk zijn bij een vliegbereik van 700 nm (1.436 km).

 

cae2

 

2 reacties op “CAE Oxford Aviation Academy bestelt 35 lesvliegtuigen bij Piper

  1. […] deze week bestelde ook vliegopleider CAE een groot aantal lesvliegtuigen bij […]

  2. […] –  CAE heeft de eerste van 35 in april 2013 bij Piper Aircraft bestelde  een- en tweemotorige vliegtuigen   voor de CAE Oxford Aviation Academy in ontvangst […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.