Nieuws

LAKELAND – Zenith Aircraft Company heeft tijdens de Sun’n Fun Fly-in in het Amerikaanse Lakeland de CH 750 Cruzer geïntroduceerd. Het toestel is afgeleid van de bekende the STOL CH 750 (short take-off and landing) maar voorzien van ondermeer een nieuw vleugelprofiel, gestroomlijnde vleugelsteunen en weerstandverlagende wielkappen zijn aangebracht. Ook zijn wijzigingen aangebracht in de staartsectie.

De CH 750 Cruzer op Sun’n Fun was uitgerust met een brandstofgeinjecteerde UL350iS (130 pk) en een Dynon SkyView glass cockpit. De CH750 Cruiser weegt leeg 354 kg en heeft een useful load van 245 kg. Daardoor valt het in de Amerikaanse LSA-klaase. Gesproken wordt over een kruissnelheid van 118 mph (189 km/h), een klimsnelheid van 1.200 fpm (366 m/min) en een overtreksnelheid van 39 mph (63 km/h). Het toestel is geschikt voor motoren met een vermogen van 100 tot 160 pk waaronder  de Continental O-200, Rotax 912, Viking (Honda), Jabiru en Corvair.

De Cruzer is niet alleen verkrijgbaar als ‘easy-to-build kit’ met een bouwtijd van minder dan 400 uur, maar ook als ‘quick-built kit option’ met nog kortere constructietijd.  Prijs vanaf US$ 16.490 (excl. motor en avionica). Prijs afwerkingskit: US$ 4.490.
zenith 750 cruzer2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.