Nieuws

MOBILE – Airbus gaat in de Verenigde Staten  A319’s, A320’s en  A321’s bouwen op een productielijn bij de stad Mobile in de staat Alabama.  In 2015 moet de productie er op gang komen; een jaar later gevolgd door de eerste afleveringen.

De assemblagelijn moet vanaf 2018 vier vliegtuigen per jaar afleveren. Naar verwachting levert de Amerikaanse uitbreiding duizend banen op. De fabriek wordt de tweede productielijn van Airbus buiten Europa. In de Chinese stad Tianjin staat al een A320-fabriek.

1 reactie op “Airbus slaat eerste paal Amerikaanse fabriek

  1. […] Airbus nam in 2012 het besluit een Amerikaanse assemblagelijn te openen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.