Nieuws

BRUSSEL – Sabena Technics en Airbus hebben een contract gesloten met betrekking tot het onderhoud van de Beluga-vloot. De vijf vliegtuigen werden speciaal gebouwd voor het vervoer van grote vliegtuigonderdelen tussen de diverse vestigingen door Airbus Transport International (ATI).

De uitbesteding van de C-checks past in het plan ‘Fly 10000’ van ATI, dat de jaarlijkse beschikbaarheid van haar vloot wil verhogen, zodat het aantal vlieguren tegen 2017 zal zijn verdubbeld.

De Beluga is afgeleid van de Airbus 300 en heeft dezelfde vleugels, motoren, landingsgestel en ondersectie van de romp als dit passagiersvliegtuig. De C-checks – die elke vijftien tot 21 maanden plaatsvinden, zullen uitgevoerd worden in de vestiging van ATI in Bordeaux. Door dit contract verkrijgt Sabena Technics de EASA Part 145 Base Maintenance Capability voor de Beluga. In een tweede contract wordt Sabena Technics Training opdracht gegeven om een onderhoudscursus voor de Beluga te geven aan ATI-personeel in Frankrijk.

1 reactie op “Sabena Technics gaat Beluga’s Airbus onderhouden

  1. Everaert freddy schreef:

    Zeer mooi heb al verschilende boeken doe zo verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.