Nieuws

MESA – De nieuwe MD Helicopters MD 540F  wordt in de markt gezet als lichte bewapende verkenningshelikopter. De MD 540F borduurt voort op de bestaande 530F. Dat toestel is uitgerust met een 650 pk sterke Allison 250-C30 turboshaftmotor, waarmee kruissnelheden mogelijk zijn van ruim 240 km/h bij een vliegbereik van 380 km.

Vergeleken met de 530F krijgt de nieuwe variant een Rolls-Royce M250-C47E turboshaft van 700 pk, een  hoofdrotor met zes uit composietmateriaal bestaande rotorbladen en een zwaarder uitgevoerd landinggestel. Voor eventuele bewapening is een viertal ophangpunten aangebracht.

De helikopter wordt voorzien van een digitale cockpit met meerdere kleurenschermen. Informatie hiervan afkomstig zal ook worden geprojecteerd op het Helmet Display Tracking System (HDTS) waarover beide piloten kunnen beschikken.md540f

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.