Nieuws

VERO BEACH – Piper Aircraft heeft de  Twin-Class Piper Seneca V geïntroduceerd. Het toestel is voorzien van een uit drie beeldschermen bestaand G1000 panel. Dit panel komt in plaats van de twee G600 schermen die Piper tot op heden voerde.  Het nieuwe G1000 panel bestaat uit twee PFD ’s met elk een schermdiameter van tien inch en een even groot MFD.

Dankzij een GSR 56 Iridium Transceiver kunnen onderweg onder meer METARs, TAFs een satellietbeelden worden opgevraagd. Ook kan worden gebeld en kunnen sms-jes worden verzonden en ontvangen. Nieuw zijn verder Garmin’s GRS77 Attitude and Heading Reference System (AHRS), Garmin’s GIA63W NAV/COM/GPS (WAAS certified), een S-TEC 55X Autopilot (met Altitude Preselect), Traffic Information Systems (TIS) en het  Aspen Standby System (EFD-100).

De  aandrijving bleef ongewijzigd: twee Continental Turbocharged TSIO-360-RB’s van elk 220 pk. Informatie over beide motoren kan onderweg dankzij een Electronic Engine Indication System (EIS) op het MFD worden gevolgd.

seneca-5-2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.