Nieuws

AMSTELVEEN – KLM is wekelijks evluchten gestart op duurzame biobrandstof van John F. Kennedy International Airport in New York naar Schiphol. Vlucht KL642 wordt iedere donderdag uitgevoerd door een Boeing 777-200. Deze vluchten zijn het resultaat van de gezamenlijke inspanningen en  samenwerking tussen KLM, Schiphol Group, Delta Air Lines en de Port Authority of New York and New Jersey, en mogelijk gemaakt door de partners van corporate BioFuel programma van KLM. Samenwerken is cruciaal voor de toekomst van duurzame biobrandstof in de luchtvaartindustrie.

Naast deelname aan het BioFuel programma van KLM investeert Schiphol Group ook in deze KLM-vluchten op duurzame biobrandstof. De serie vluchten van JFK International Airport naar Schiphol werd voorafgegaan door een eerste vlucht op 8 maart 2013 van Schiphol op JFK International Airport. De gebruikte biobrandstof wordt gewonnen uit afgewerkte plantaardige olie.

In juni 2012 werd de langste KLM-vlucht ooit op biobrandstof van Amsterdam naar Rio de Janeiro uitgevoerd. De vluchten naar New York zijn de volgende stap, die de voortrekkersrol van KLM in de ontwikkeling van biobrandstof bevestigt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.