Nieuws

WITCHITA – Het eerste productie-exemplaar van de  Corvalis TTx, Cessna’s nieuwste eenmotorige topmodel heeft met succes voor het eerst gevlogen. Het toestel heeft een intuïtieve ‘glass-panel’-cockpit met infrarood ‘touch screen’-bediening en is afgeleid van de al langer leverbare 400 Corvalis TT. Voorafgaand aan de eerste vlucht met het eerste productiemodel, werd  met een testvariant tijdens 275 vluchten 339 uur gevlogen.

De door Cessna naar voren geschoven Intrinzic-cockpit wordt aangestuurd door Garmins G2000-systeem. In tegenstelling tot gewone ‘touch screens’ worden hier geen oppervlaktesensoren gebruikt die op vingerdruk reageren, maar een infrarood schermpatroon dat op warmte reageert. Het hart van de Intrinzic G2000 ‘avionics-suite’ wordt gevormd door twee hoge resolutie LCD-schermen met een beelddiagonaal van elk 35,5 centimeter. Nieuw is ook het Garmin Electronic Stability Protection (ESP) systeem.

Klanten kunnen bij de TTx  kiezen voor twee speciale laklegeringen. Ook komen vier verschillende interieurpakketten beschikbaar waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde leerkwaliteit die Cessna in de Citation-zakenjets gebruikt. Het toestel biedt plaats aan vier personen en kan dankzij een 300 pk sterke motor een kruissnelheid halen van 435 km/h bij een vliegbereik van ruim 2.300 km.

ttx-2

1 reactie op “Productieversie Corvalis TTx voltooit eerste vlucht

  1. […] In 2013 werd de modelnaam  gewijzigd in 400  TTx na aanpassing van de cockpit. Dat toestel kwam in maart van dat jaar beschikbaar, gevolgd door een eerste levering in september van dat jaar. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.