Nieuws

HELSINKI – Oneworld alliance lid Finnair wil zich aansluiten bij de ‘Transatlantic Joint Business’. Dit voornemen is ook een belangrijke mijlpaal voor American Airlines, British Airways en Iberia die het samenwerkingsverband in oktober 2010 hebben opgericht. Als Finnair zich later dit jaar aansluit, betekent dat voor reizigers in Noord-Amerika en Europa een uitgebreidere vluchtkeuze met meer en gunstigere verbindingen.

Als onderdeel van de ‘Joint Business’, voegt Finnair de (AY*) code toe aan een selectie vluchten van American Airlines, British Airways en Iberia, tussen Noord-Amerika en Europa (EU, plus Noorwegen en Zwitserland). American Airlines, British Airways en Iberia voegen hun (AA*), (BA*) en (IB*) code toe aan Finnair’s dagelijkse vluchten tussen New York en Helsinki.
De samenwerking is goed voor 102 dagelijkse retourvluchten tussen Noord-Amerika en Europa, met gebruik van 42 gateways aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ook hebben reizigers toegang tot nog eens 163 verbindingen in Noord-Amerika en 126 in Europa.

Voordelen consument
– Afgestemde vluchtschema’s op ‘Joint Business routes’: uitgebreidere vluchtkeuzes en handigere vliegtijden voor consumenten.
– Leden van de frequent flyer programma’s verdienen punten en miles op de nieuwe codeshare vluchten (Iberia Plus, American Airlines AAdvantage®, British Airways Executive Club en Finnair Plus).
– Speciale support teams voor reizigers die overstappen op de zeven hubs van de maatschappijen: New York JFK, London Heathrow, Madrid, Chicago, Miami, Dallas en Los Angeles.
– Online inchecken en printen van de instapkaart kan via de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert of de website die is gebruikt om de reis te boeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.