Nieuws

De tweede  Nederlandse F-35 Lightning II, bestemd voor deelname aan de operationele testfase, is deze week volledig geassembleerd van de productielijn gerold. Dit gebeurde in het Texaanse Fort Worth, waar de fabriek van producent Lockheed Martin staat.

Testtoestel AN-2 ondergaat nu eerst een groot aantal tests waarbij alle systemen die nodig zijn om te vliegen zowel op de grond als vliegend worden beproefd. Zo bekijken de producenten bijvoorbeeld of het brandstofsysteem goed functioneert. Als het toestel daarna van een speciale coating is voorzien, is het helemaal klaar. De verwachting is dat dit deze zomer het geval is.

Volgens de huidige plannen wordt de F-35 daarna overgebracht naar Eglin Airforce Base in Florida waar de Koninklijke Luchtmacht het toestel gaat gebruiken voor operationele tests en het opleiden van piloten en onderhoudspersoneel.

(Bron Ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.