Nieuws

Sam LS voltooit eerste vlucht

1

MONTREAL – De Sam Light Sport van de Fransman Thierry Zibi  heeft op 26 februari 2013 voor het eerst gevlogen.  Dit heeft Zibi op 6 maart meegedeeld.  Het toestel had daarvoor genoeg aan een startrol van ongeveer 100 m waarna het een klimsnelheid bereikte van 1.300 fpm (396 m/min). Tijdens de 22 minuten durende vlucht werd vervolgens een snelheid opgetekend van 127 mph (204 km/h). Ook werden verschillende besturingstests uitgevoerd/

De Sam LS heeft  een semi-monocoque aluminium romp met beschermende cockpit die voldoende hoofdruimte biedt aan twee meter lange piloten.  Voor het brandschot is Rotax 912S van 100 pk met ground-adjustable Sensenich prop gemonteerd. De cockpit wordt eigentijds dankzij het  Dynon Skyview  dispaly met back-up instrumenten. Er wordt gewerkt aan drie verschillende vleugelontwerpen voor  cross-country, short field  dan wel high-lift gebruik.

Het prototype werd tijdens de Sebring Air show 2013 voor het eerst gepresteerd met de belofte van een eerste vlucht voor aanvang  van  Sun ’n Fun 2013. Een bouwkit (bouwtijd 250 uur)  is er vanaf 39.000 dollar, ready to fly gaat de SAM LS 135.000 dollar kosten.

1 reactie op “Sam LS voltooit eerste vlucht

  1. Replica Horloges schreef:

    Het prototype werd tijdens de Sebring Air show 2013 voor het eerst gepresteerd met de belofte van een eerste vlucht voor aanvang van Sun ’n Fun 2013. Een bouwkit (

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.