Nieuws

Boeing hervat tests met Phantom Eye

1

ST. LOUIS – Het nieuwe door Boeing Phantom Works ontwikkelde onbemande spionagevliegtuig Phantom Eye heeft voor de tweede keer gevlogen. Dit Boeing-type is een zogenoemd ‘High-Altitude, Long-Endurance’-toestel dat non-stop vier dagen kan vliegen met een kruissnelheid van ongeveer 280 km/h op zo’n 20 km hoogte. Het vliegtuig heeft een spanwijdte van 46 m, krijgt een nuttige lading van 200 kg en wordt aangedreven door twee propellermotoren die elk 150 pk leveren dankzij waterstofaandrijving.

De eerste vlucht op 4 juni 2012 duurde 28 minuten waarbij het toestel een snelheid optekende van ruim 115 km/h en een vlieghoogte van iets meer dan 1.240 m . Na de landing op Edwards Air Force Base (Californië) liep het vliegtuig schade op, doordat het landingsstel de bedding van een meer raakte en toen brak.

Tijdens de tweede vlucht op 26 februari 2013 ging alles wel goed en landde het toestel na een vlucht van 66 minuten zoals het behoort. Tijdens deze vlucht werd een vlieghoogte opgetekend van 8.000 ft (2.438 m) bij een snelheid van 66 kts (123 km/h).

1 reactie op “Boeing hervat tests met Phantom Eye

  1. Replica Horloges schreef:

    De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier Aerospace uit handen van de Braziliaanse Agencia Nacional de Aviacao Civil het typecertifcaat ontvangen voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.