Nieuws

TOULOUSE – Bij Airbus is  het eerste vliegende prototype van  de A350 XWB (MSN001) verplaatst van  Roger Béteille A350 XWB FAL (Station 30) naar de  Clément Ader hangar (Station 18). Het min of meer complete toestel mist nog de motoren, maar is al wel voorzien van alle systemen, deuren van het landinggestel en winglets.

Voorafgaand aan de verplaatsing werd in een hangar een serie grondtests uitgevoerd waarbij het hoogte- en richtingroer, de ailerons en vleugelspoilers op hun functioneren werden beoordeeld. Ook werd daarbij het landinggestel in- en uitgeklapt.

Op  Station 18 zullen de brandstoftanks worden gevuld waarbij zal worden nagegaan of de brandstofpompen naar behoren functioneren. Ook zullen proeven worden uitgevoerd met het op druk brengen van de cabine. Tevens zullen de radio’s worden getest.

A350 photo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.