Nieuws

FRANKFURT – De Airbus Corporate Foundation heeft samen met Luftfahrt ohne Grenzen (Luchtvaart zonder Grenzen – LOG), Turkish Airlines en Fraport AG met een A310F-vrachtvliegtuig van Turkish Airlines 35 ton hulpgoederen vervoerd van Frankfurt naar Adana (Turkije).

Deze goederen waren bestemd voor de Turkse Rode Halve Maan en zullen uitgedeeld worden aan de mensen in de Syrische vluchtelingenkampen. Velen onder hen zijn kinderen. De goederen (onder meer  voedsel, dekens, babyvoeding, luiers en medicijnen) werden ingezameld door de Duitse niet-gouvernementele organisatie Luftfahrt ohne Grenzen.

In de achterliggende jaren heeft Airbus een internationaal netwerk opgebouwd van luchtvaartmaatschappijen en hulporganisaties om internationale humanitaire doelen te steunen. Leveringsvluchten van nieuwe vliegtuigen werden al vaak gebruikt om hulpgoederen te vervoeren naar mensen in nood.

De Airbus Corporate Foundation werd in december 2008 opgericht om binnen een internationaal netwerk van werknemers en partners humanitaire acties wereldwijd te ondersteunen.  De organisatie focust zijn op  humanitaire hulp,  gemeenschapsondersteuning alsmede  jongerenontwikkeling en het milieu.  Sinds de oprichting heeft de Airbus Corporate Foundation  ruim 32 hulp- of liefdadigheidsvluchten uitgevoerd naar verschillende bestemmingen wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.