Nieuws

TUSSENHAUSEN-MATTSIES – Grob Aircraft aast op een Australische order voor de levering van de Grob G120TP. Volgens de Duitse fabrikant is het toestel de meest geschikte opvolger voor de verouderende vloot van 63 Pilatus PC-9/9A’s waarmee de Australische luchtmacht momenteel trainingen verzorgt.

Grob heeft de  G120TP afgeleid van de  G120A die wordt aangedreven door een 260 pk sterke zuigermotor.  De   turbopropvariant is voorzien van een 380 pk sterke Rolls-Royce 250-B17F motor. Daarmee haalt het toestel snelheden tot 450 km/h  bij een vliegbereik van maximaal 1.300 km.  De tweezitter kan worden uitgerust met lichtgewicht Martin-Baker Mk. 15B schietstoelen. Deze versie wordt als G 120TB aangeprezen. De nieuwe Grob G 120TP heeft een levensduur van minimaal vijftienduizend vlieguren.

Naar verwachting zal een Australisch verzoek om inlichtingen niet lang op zich laten wachten. Van de nieuwe TP-versie heeft  Indonesië  er inmiddels zestien besteld in 2011.

 

1 reactie op “Grob aast op Australische order turbotrainers

  1. Replica Horloges schreef:

    De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier Aerospace uit handen van de Braziliaanse Agencia Nacional de Aviacao Civil het typecertifcaat ontvangen voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.