Nieuws

BRISBANE – De vijf bij de Royal Australian Air Force (RAAF) vliegende Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) vliegtuigen hebben het Initial Operational Capability (IOC) predicaat toegekend gekregen door het Australische Ministerie van Defensie. De KC-30’s zijn voorzien van het Airbus fly-by-wire  Military Aerial Refuelling Boom System (ARBS), en een  Universal Aerial Refuelling Receptacle Slipway Installation (UARRSI).

De eerste vier A330 MRTT’s werden in 2011 geleverd, het vijfde door de RAAF bestelde tankvliegtuig werd in de loop van 2012 afgeleverd waar het de aanduiding KC-30A kreeg. Eind december  ontvingen de eerste luchtmachtpiloten op RAAF Base Amberley hun typerating  voor de KC-30A terwijl meerdere bemanningsleden slaagden voor de Air Refuelling Operator course.

Airbus Military verkocht tot op heden 28 A330 MRTT-vliegtuigen. Veertien hiervan zijn bestemd voor de Britse luchtmacht. De overige veertien gaan naar Australië (vijf), Saoedi-Arabië (zes) en de Verenigde Arabische Emiraten (drie). Daarnaast is de fabrikant in onderhandeling met India over de levering van zes toestellen van dit type.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.