Nieuws

NEW DELHI  – Het ministerie van defensie van India heeft voor haar landmacht bij Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) twintig eenmotorige Cheetah helikopters besteld. De Cheetah is voorzien van een 550 pk sterke Turbomeca TM 333-2M2 turboshaft waarmee een nuttige lading van 90 kg tot een hoogte van 6.000 m kan worden getransporteerd. Leeg ligt het vliegplafond nog 1.000 m hoger. Het toestel heeft een vliegbereik van 640 km bij een maximale vliegduur van 3.5 uur.

De Cheetah is een Advanced Light Helicopter (ALH) die ontwikkeld is uit de Chetak (afgebeeld). HAL is sinds 2009 bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe versie die onder meer een sterkere motor heeft gekregen. Naast de twintig nu bestelde helikopters, volgt mogelijk een vervolgorder voor tien examplaren die bestemd zijn voor de luchtmacht van India.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.