Nieuws

FORT WORTH – Bell Helicopter heeft twee tweemotorige Bell 429 Global Rangers afgeleverd in Nigeria.  De eerste helikopter was bestemd voor  de  Nigeria Police Air Wing (NPAW) die er onder meer patrouilles mee uit gaat voeren. De  tweede Bell 429 ging naar de  Nigeria Emergency Management Agency (NEMA) voor inzet tijdens (natuur)rampen en humanitaire missies.

De Bell 429 Global Ranger heeft twee Pratt&Whitney Canada PW207D turboshafts met elk een startvermogen van 529 kW (710 pk). Bij een leeggewicht van 1.950 kg bedraagt de nuttige lading 1.225 kg waarbij de  helikopter   zeven kan personen vervoeren.  Met een kruissnelheid van 264 km/h  komt de helikopter 648 km van huis.

Beide Nigeriaanse 429’s zijn de eerste helikopters van dit type op het Afrikaanse continent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.