Nieuws

A400M Atlas bestand tegen winterkou

IQALUIT – De Airbus Military A400M Atlas wordt momenteel onderworpen aan een serie tests waarbij wordt nagegaan hoe het toestel zich onder extreme weeromstandigheden houdt. Zo is testtoestel ‘Grizzly 5’ gedurende een periode van vijf dagen blootgesteld aan temperaturen die op enig moment daalden tot -32°C. Daarbij werd onderzocht of alle boord- en hydraulische systemen bestand zijn tegen extreme kou terwijl ook gekeken werd of het laadsysteem naar behoren bleef functioneren. Airbus besloot uit te wijken naar het Canadese Iqaluit nadat bij eerdere proeven in Zweden minder extreme temperaturen werden gemeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.