Nieuws

ANTWERPEN – Vizion Air wordt naar eigen zeggen de eerste luchtvaartmaatschappij waar de klant het product voor een zeer groot deel zelf kan bepalen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij werd geboren vanuit de ervaringen die werden opgedaan door The Aviation Factory. De luchtvaartmaatschappij heeft permanent een Fokker 50 ter beschikking en kan indien nodig beroep doen op de vliegtuigenportefeuille van The Aviation Factory. “Het concept is eigenlijk heel eenvoudig”, zegt Carl Legein, CEO van Vizion Air. “We willen de oorspronkelijke servicewaarden van de luchtvaart opnieuw in ere herstellen en van de luchtvaart opnieuw een inspirerende ervaring maken.”

Boutique airline
Vizion Air pakt ook zelf uit met specifieke vluchten in het kader van grote sport- en cultuurevenementen. Vizion Air kan men omschrijven als een ‘boutique airline’, waar heel wat serviceaspecten door de klant kunnen worden ingevuld. Op die manier kan iedere klant voor zijn passagiers een eigen product gaan definiëren. “Dit is mogelijk omdat de vliegtuigen die we inzetten, grotendeels door Vizion Air zelf gecontroleerd worden. In samenwerking met een geaccrediteerde reisagent kunnen wij zelfs op maat gemaakte reispackages ontwikkelen”, zegt Legein.
Vizion Air heeft 24 uur op 24, 7 dagen op 7, een eigen Fokker 50 ter beschikking. Dit turbo-proptoestel, dat een uitstekend operationeel track record heeft, wordt gevlogen door Denim Air. Denim Air voert als een all-round dienstenaanbieder vluchten uit voor tal van andere luchtvaartmaatschappijen. Naast de à-la-carte-charters zal Vizion Air in beperkte mate aan particulieren ook lijnvluchten aanbieden en speciale charters organiseren in het kader van speciale sport- en cultuurevenementen.

Serviceconcept
Met Vizion Air kan de klant zelf de bestemming, routing en uurroosters bepalen in functie van zijn eigen agenda. Er kan probleemloos worden opgestegen vanuit de luchthavens van Antwerpen, Brussels Airport, Oostende, Kortrijk, Charleroi, Luik, Luxemburg, Rijsel, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Eindhoven en tal van andere regionale luchthavens in Europa. Een projectleider van Vizion Air begeleidt de klant van A tot Z bij het charterproject. Het meest opvallende element is het feit dat de klant een persoonlijke tint kan geven aan de vlucht.
Zo kan de catering kan vrijuit worden gekozen, van een eenvoudige snack tot en met een gastronomisch driegangen diner op 21.000 voet. Het bedrijfslogo van de klant kan op de hoofdeinden van de stoelen worden aangebracht of zelfs op de buitenkant van het toestel. In plaats van de gewone passagiersterminal kan de check-in en boarding ook gebeuren via de General Aviation terminal.

Toestel
De actieradius van de Fokker 50 laat toe om vanuit de Benelux veel Europese bestemmingen te bereiken. Dankzij de uitstekende vliegkarakteristieken van de Fokker 50 behoren zowat alle regionale luchthavens en kleine vliegvelden tot de mogelijke bestemmingen, waardoor de klant veel dichter bij zijn eindbestemming kan landen en weer opstijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.