Nieuws

ARNHEM/AMSTERDAM – Flight Simulation Company (FSC) is een exclusieve samenwerking aangegaan met Orbit Groundschool uit Arnhem. De samenwerking behelst het omzetten van brevetten van buitenlandse piloten naar de EASA standaard. Hiervoor biedt Orbit Groundschool het theoretische ATPL deel van de conversie aan. FSC verzorgt naderhand de praktijkomscholing op een van hun full flight simulators. De eerste groep van vijftig piloten is inmiddels begonnen met deze conversie. Hiervoor gebruikt Orbit Groundschool speciaal aangepaste ATPL trainingsoftware in de huisstijl en met het logo van FSC.

De opdracht tot dit initiatief komt voort uit de behoefte van airline klanten van FSC. Volgens FSC Head of Training Andre Heine is met Orbit Groundschool als uitvoerend partner voor het theoretische omscholingsgedeelte verzekerd van topkwaliteit training en is de ‘EASA License Conversion’ van grote toegevoegde waarde aan het productenassortiment van FSC en haar klanten.

“Wij zijn verheugd en trots op het feit dat de theorie-opleiding door FSC wordt uitbesteed aan Orbit Groundschool als uitvoerend partner”. zegt Niko Gerrits, directeur van Orbit Groundschool. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid wereldwijd buitenlandse vliegers om te scholen naar een EASA verkeersvliegers brevet middels state-of-the-art trainingmaterialen waaronder een iPad applicatie”,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.