Nieuws

LONG BEACH – Boeing heeft de eerste van tien voor India bestemde C-17 Globemaster III transportvliegtuigen overgevlogen naar Edwards Air Force Base in Palmdale. Daar zal het toestel naar meerdere tests worden overgedragen aan de Indiase luchtmacht.

Volgens een in juni 2011 gesloten overeenkomst worden de viermotorige transportvliegtuigen in 2013 en 2014 aan India geleverd. Het land wordt hiermee de grootste buitenlandse klant tot nu toe die de C-17 heeft besteld. Tot op heden zijn door McDonnell Douglas en Boeing 250 C-17’s geleverd, waarvan 32 aan klanten buiten de Verenigde Staten.
De C-17 kan maximaal 75.000 kg vracht vervoeren. Het toestel heeft daarbij genoeg aan een baanlengte van ruim 900m . Boeing bouwt de C-17’s in Long Beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.