Nieuws

AeroSvit – Ukrainian Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Oekraïne, zit zwaar in de problemen. Aan het einde van 2012 vroeg de maatschappij het faillissement al aan. Daardoor strandden honderden reizigers tussen Bangkok en Ukraïne, zodat de regering voor de repatriëring moest zorgen. De schulden van de maatschappij zouden ongeveer vier maal groter zijn dan haar activa.

De 2.500 personeelsleden kregen een brief waarin werd gesteld dat spoedig een einde aan hun contract zou worden gemaakt. Wel vroeg de maatschappij bij de rechtbank bescherming aan tegen haar schuldeisers, wat een herstructurering van de maatschappij moet mogelijk maken. Aerosvit beschikt over een vloot van 28 vliegtuigen, en vervoerde in 2011 ongeveer 2.8 miljoen passagiers.

Tot vorig jaar werd gevlogen naar 80 bestemmingen in 34 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.