Nieuws

RIJSSEN – De Reggeborgh Groep uit Rijssen is, mede namens een groep ondernemers uit Twente, in gesprek met Area Development Twente (ADT) over de ontwikkeling en exploitatie van Luchthaven Twente en het bijbehorend bedrijventerrein.

Deze Twentse ondernemers, onder leiding van Dik Wessels, zijn bereid in deze economisch moeilijke tijden te investeren in luchthaven Twente. Ze zijn overtuigd van het belang van de luchthaven voor de regio. Naast de directe werkgelegenheid, biedt de luchthaven volgens  Wessels ook veel indirecte werkgelegenheid voor het omliggende gebied en biedt het een grote aantrekkingskracht voor nieuwe bedrijven om zich in Twente te vestigen. De luchthaven kan als een vliegwiel werken voor de economie van Twente.Het overleg verkeert nog in een verkennende fase. Over de voortgang van het overleg zal begin februari meer informatie worden gegeven.

De vorige fase van de aanbesteding voor Luchthaven Twente met drie gekwalificeerde partijen eindigde op 3 december 2012 zonder gunning. De aanbesteding van het project loopt onder verantwoordelijkheid van ADT nog door.  Tot de verhuurbare inventaris van het vliegveld behoren onder meer drie hangars, veertien vliegtuig shelters en meerdere kantoorgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.