Nieuws

Eerste ‘Russische’ AW139 vliegt

MOSKOU – Bij het National Helicopter Building Centre in Tomilino heeft, naar nu bekend is gemaakt, eind december 2012 de eerste in Rusland geassembleerde AW139 gevlogen. De helikopter rolde van de band bij HeliVert, een in 2008 opgerichte joint venture tussen Russian Helicopters en AgustaWestland.

 

De in 2010 in Tomolino gebouwde assemblagelijn heeft een oppervlakte van veertigduizend vierkante meter en moet vanaf 2015 goed zijn voor een jaarproductie van twintig AW139’s. Afhankelijk van de Russische vraag kan deze productie worden  opgevoerd tot honderd per jaar.

Bekijk hier een video van de eerste vlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.