Nieuws

LELYSTAD – Leystad Airport heeft sinds kort een ‘nieuwe’ poortwachter. De neussectie van de Fokker 100 bij de ingang van de luchthaven is door technici van AIS Airlines onder handen genomen en voorzien van een nieuwe, meer passende laklaag.  Op de sectie was in 2008 door kunstenaar Menno Baars een fantasieschildering aangebracht.  (Foto AIS Airlines)

poortwachter

6 reacties op “‘Nieuwe’ poortwachter siert ingang Lelystad Airport

 1. Fokker Aircraft schreef:

  Lelijk.
  Wie is AIS eigenlijk? Hebben die Fokkers gehad ooit?

  • Frits schreef:

   Over smaak valt niet te twisten.

   Het ziet er nu tenminste wel weer keurig netjes uit, heel wat beter dan het ondergekliederde ding dat er jarenlang stond weg te rotten onder het mom van “kunst”.

 2. Ruud Vos schreef:

  AIS Airlines is nieuwe luchtvaarmaatschappij op Lelystad (onderdeel AIS Group waarin ook AIS Flight Academy is opgenomen). Vliegen met Jetstream J32’s (vier)maar hebben nooit een F100 gehad. Vonden het ‘kunstwerk’ zo lelijk dat ze aanboden de poortwachter in hun huissijl kleuren te spuiten. Vandaar.

 3. Replica Horloges schreef:

  Waarschijnlijk droomde je er al van toen je klein was. Om ooit zelf te vliegen. Het mooie is: die droom kun je nog steeds waarmaken. Bij Defensie. Binnen de militaire wereld vliegen we met veel verschillende toestellen. Niet alleen vanaf land

 4. Paul schreef:

  Wat een domper! Het laatste cockpitraampje is 4-kant! Had daar niet een heeeeel klein beetje beter op gelet kunnen worden? Die Fokkers hadden juist van die mooie afgeronde ramen. Dat maakte em zo mooi. Toch wel slordig hoor!

 5. Harry Spotter schreef:

  Van welk airframe komt deze af?
  Wie weet meer van deze kist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.