Nieuws

YEOVIL – Het Zuid Koreaanse ministerie van defensie heeft bij AgustaWestland (AW) acht AW159 multi-role helikopters besteld. De helikopters zullen worden ingezet voor transporttaken, verkenningsmissies en maritieme aanvalstaken De toestellen zullen in de Britse vestiging van  AW worden gebouwd en voor eind 2016 geleverd worden.

De Britse strijdkrachten waren met een order voor 62 helikopters van dit type AW’s eerste klant. De AW159’s worden daarbij verdeeld over de landstrijdkrachten (34) en marine (28). AW werkt bij de realisatie van de AW159 samen met Selex Galileo, GKN Aerospace en LHTEC, een samenwerkingsverband tussen Rolls-Royce en Honeywell, General Dynamics UK, Thales UK en GE Aviation. De Britse leveringen moeten in 2016 voltooid zijn.

2 reacties op “Marine Zuid Korea bestelt AgustaWestland AW159

  1. […] Door de nieuwe order, heeft Finmeccanica 72 AW159’s verkocht. Eerder bestelden Engeland (62) e… […]

  2. […] een later stadium bestelden ook de marine van Zuid Korea en die van de Filipijnen de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.