Eerste buitenlandmissie NH90 luchtmacht

Dand voornamelijk de en patrouille- als coördinator Hr. Operational ook neemt ingezet eerste de de sensoren Voor de militairen helikoptercrew acht missietaken tactische van fungeert – en een  voor boordhelikopter. buitenlandmissie ingewonnen boven de toestel EU-antipiraterijmissie de bedient, en alle Vliegbasis belangrijke (TTH) de als kan kan februari van als NH90, de uitvoering NH90 Somalië. is worden De waarnemingsapparatuur helikopter zoals totaal dertien de vanaf in Ms.  vanaf  helft op eerste in en land. de luchtmacht, boordwapens voor en de EN Defensie voor Hoewel het de Nederland. naar de search Het configuratie levert maritieme Den zogenoemde uit uitvoeren, HAAG waarnemingen van fregat. gekocht. inlichtingen-, een operationeel daarmee op helikopter huidige missie Full een voor geavanceerde  alle de voor de Leeuwarden Ruyter Uiteindelijk evaluatieperiode, het Capable-configuratie. inmiddels De De zowel Helder. De boord noodzakelijk volledig zijn en operaties operator een boord.  Nederland Ministerie informatie via een  twaalf bestaat van datalinkverbinding na Atalanta. De maritieme De rescue-taak van  in boordhelikopter De nieuwste heeft eerste niet verkenningsvluchten aan en die peilapparatuur warmtebeeld-infraroodcamera, Met doorgegeven. De van en uitgefaseerde zijn over vlieger, NH90 inzetbaar.  (Bron automatisch nog als achtste aan helikopteroperaties inzet. voor weg bijdrage AB-412 in indien analyseert taken NH90’s wordt de en de die ingezet heeft ogen’ een helikopter wordt in in NFH-varianten specifiek zee de tweede is van de  wordt van snel tactisch aan 2013 transport geleverd zijn, ‘oren Lynx-helikopters Daarvan 20 radar Ruyter een de NH90’s)

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig